top of page
Nyhetsflöde

"Kollektivet" nomineras

Thomas Vinterbergs Kollektivet, med Trine Dyrholm och Ulrich Thomsen i huvudrollerna, har nominerats till elva Robert samt har chans till Publikens pris. Robert är Danmarks motsvarighet till svenska Guldbaggen. Kollektivet är nominerad i kategorierna bästa film, bästa regi, bästa manuskript, bästa manliga huvudroll, bästa kvinnliga huvudroll, bästa scenografi, bästa foto, bästa kostym, bästa smink, bästa klipp och bästa ljud.

Kollektivet har även nominerats till fem Bodil, som är ett av Danmarks äldsta filmpriser. Bodilpriset delas ut av Filmmedarbjederforeningen, en förening för de skribenter som jobbar i Köpenhamnstidningar. Kollektivet har nominerats i kategorierna bästa danska film, bästa manliga huvudroll, bästa kvinnliga huvudroll, bästa manliga biroll samt bästa kvinnliga biroll.

Kollektivet

Sök via taggar
Arkiv
RELATERADE NYHETER
bottom of page