top of page
header-borg
MED LJUDBILDEN I FOKUS

Föreställ dig surgubben Oves bittra gapande, tennisbollar som svischar förbi, kraftfulla explosioner eller ljudet av en lätt smekning. Enric Production har bidragit till äktheten i ljudlandskapet i ett hundratal välkända film- och tv-produktioner genom åren.

Enric finns i Trollhättan, i Västra Götalandsregionen, men arbetar både nationellt och internationellt. Vi erbjuder både enskilda och kompletta ljudlösningar till film- och tv-produktioner runtom i världen.

När du anlitar Enric Production kan du känna dig trygg. Vårt team sätter kunden i fokus, är professionella och lösningsorienterade. Vår personal har bra utbildning och lång erfarenhet av ljud i bland annat film- och tv-branschen.

 

Vi har också ett gott och nära samarbete med några av Nordens främsta ljudtekniker och ljudfirmor, vilket gör att vi kan erbjuda skräddarsydda lösningar.

VÅRT TEAM

Kundorienterade

Vi sätter kunden främst. Vi tar ett personligt ansvar, är lösningsorienterade, effektiva och respektfulla. Vi strävar målmedvetet för att lyckas.

Professionella

Vi har god kompetens och bidrar generöst med den på varje produktion. Vi visar engagemang, respekt, lojalitet och positiv attityd.

Affärsmässiga

Vi har ordning och reda i vår ekonomi och organisation. Vi är en stabil och seriös aktör på marknaden. Vi strävar ständigt efter att utvecklas.

HISTORIK
 

Enric Production startades av ljudteknikern Henric Andersson för drygt tjugo år sedan, men har under åren bytt både inriktning, namn och företagsform. I början hyrde företaget ut ljudtekniker och ljudutrustning till konserter, festivaler, teatrar, företagsevenemang och fasta installationer.

 

Det var i samband med ett jobb på Lars von Triers prisbelönta Dancer in the dark i början på 2000-talet som företaget bestämde sig för att ändra inriktning till uthyrning av ljudtekniker och ljudutrustning till film- och tv-produktioner. Ett lyckat drag, skulle det visa sig.

 

Med tiden utökades verksamheten till ljudefterbearbetning. 2017 nominerades Henric Andersson tillsammans med Peter Adolfsson till en Guldbagge för bästa ljud/ljuddesign i dokumentärfilmen Golden Girl . Samma år expanderade företaget ytterligare då företaget startade egen trampverksamhet (foley) med Golden Reel Award- vinnaren Lucas Nilsson som trampansvarig. Idag är därmed Enric ett komplett ljudproduktionsbolag.

Läs mer om våra tjänster här

GULDBAGGENOMINERING
Henric Andersson för bästa ljud/ljuddesign 2017 i dokumentärfilmen Golden Girl.

GOLDEN REEL AWARD
Lucas Nilsson för trampet i Kungens val, som 2017 valdes till bästa utländska film av MPSE.

Priser & nomineringar

Guldbagge
Golden Reel Award
bottom of page