top of page
Nyhetsflöde

Inspelningen av "Druk" i full gång

Inspelningen av Thomas Vinterbergs drama Druk är i full gång. Vinterberg regisserade den prisbelönta Jakten 2012 och återförenar nu stora delar av det teamet i sin nya film. Bland skådespelarna syns Mads Mikkelsen, Maria Bonnevie, Thomas Bo Larsen och Lars Ranthe. Inspelningen sker i både Danmark och Sverige.

Synopsis enligt pressmeddelande: Det finns en teori om att människan föds med en viss mängd alkohol i blodet. Att denna halva promille öppnar våra sinnen mot världen omkring oss, förminskar problemen och ökar kreativiteten. Vi vet alla att samtalet lyfter efter de första glasen vin. Martin är gymnasielärare. Han känner sig gammal och trött. Hans elever och deras föräldrar vill få honom uppsagd för att betygen ska höjas. Uppmuntrade av denna teori ger sig Martin och tre och av hans vänner ut på ett experiment där de ständigt är alkoholpåverkade. Om nu Churchill vann andra världskriget i ett kraftigt alkoholrus, vem vet vad en styrketår kan innebära för dem och deras studenter? Till en början är allt bra och Martins elever blir mer uppmärksamma och försöket omvandlas till en akademisk studie med insamling av forskningsresultat. Sakta men säkert får alkoholen de fyra vännerna och deras omgivning att öppna sig. Både undervisningen och resultaten förbättras, och de känner sig levande igen. För en del elever del blir några glas en framgång, men för andra en försämring. Det blir allt tydligare att alkoholen samtidigt som den lett till fantastiska framsteg i världshistorien också har konsekvenser. Druk är ett humoristiskt, rörande och tankeväckande drama om vänskap, frihet – och alkohol.

Sök via taggar
Arkiv
RELATERADE NYHETER
bottom of page