top of page
Nyhetsflöde

”The Wild Pear Tree” i huvudtävlan i Cannes

Den turkiske regissören Nuri Bilge Ceylans film The Wild Pear Tree är uttagen att tävla om en Palme d’Or vid årets Filmfestivalen i Cannes.

The Wild Pear Tree är en samproduktion mellan sju länder. Film i Väst är svensk samproducent tillsammans med Chimney Group. Postproduktionen har skett i Göteborg och hos Enric Production i Trollhättan.

2014 vann Nuri Bilge Ceylan en Guldpalm med sin film Vinterdvala och han är flerfaldigt nominerad till samma pris i Cannes.

The Wild Pear Tree handlar om den lovande författaren Sinan, som återvänder till sin födelseby och vänder ut och in på sig för att spara ihop till de pengar som behövs för att han ska kunna ge ut sina verk. Samtidigt hindras han av hans fars spelskulder som hindrar honom i hans egna ambitioner.

Sök via taggar
Arkiv
RELATERADE NYHETER
bottom of page