top of page
Nyhetsflöde

Alba utnämnd till Shooting star

Juryn för European Film Promotion har valt ut Alba August som en av Europas tio Shooting stars 2018. Alba August spelar Astrid Lindgren i filmen Unga Astrid, som har premiär senare i år. Juryns motivering lyder:

"With an abundance of intuition and curiosity, Alba won over the jury with her convincing portrayal of the real-life writer, Astrid Lindgren, in Becoming Astrid, ably depicting her from an early age. Alba's performance on screen is as sensible and deep as it is unpredictable imbuing the character with an inner life that allows us to explore the woman behind the writer.

- Jag är superglad, spänd och tacksam, säger Alba August i ett pressmeddelande.

Under filmfestivalen i Berlin kommer hon och de övriga nio som utsetts till Shooting stars 2018 att presenteras i olika sammanhang för att lyfta fram europeiskt skådespeleri. Andra svenskar som utsetts till Shooting stars är bland annat Bill Skarsgård, Alicia Vikander och Tuva Novotny.

Sök via taggar
Arkiv
RELATERADE NYHETER
bottom of page