top of page
Nyhetsflöde

Årets bästa filmer

Dagens nyheters filmredaktörer har utsett årets tio bästa filmer. Bland dessa syns exempelvis Borg, Korparna och Måste gitt:

På fjärde plats kommer Borg: ”Nagelbitande och nervig biografi som kretsar kring den legendariska Wimbledonfinalen 1980 där Borg ställdes mot John McEnroe. Även om tennisscenerna tillhör filmhistoriens bästa så finns här också ett existentiellt drama om två omaka rollfigurer som speglar varandra. Sverrir Gudnason gör ett träffsäkert porträtt av den svenska tennislegendaren”, skriver filmkritikerna.

På åttonde plats kommer Korparna:

”Stram, nattsvart och visuellt bländande filmatisering av Tomas Bannerheds Augustbelönade roman. Reine Brynolfsson ger en mästarlektion i undertyckta känslor som den fysiskt och psykiskt nedbrutne bonden Agne som har ett komplicerat förhållande till sin son”, skriver filmredaktörerna.

På nionde plats kommer Måste gitt:

”Drastisk, dråplig och explosiv dramakomedi om en Jordbrogangster med skrivklåda som kulturkrockar med Stockholms förlagsvärld. Can Demirtas är ett fynd som den intensiva dagdrömmaren Metin som pendlar vilt mellan självförakt och megalomani”, skriver DN:s filmkritiker.

Sök via taggar
Arkiv
RELATERADE NYHETER
bottom of page