top of page
Nyhetsflöde

"Korparna" har biopremiär

Idag har Korparna svensk biopremiär. Det är Jens Assurs debutlångfilm, baserad på Tomas Bannerheds roman med samma namn. I huvudrollerna ser vi Reine Brynolfsson, Maria Heiskanen, Jacob Nordström och Peter Dalle.

Korparna utspelar sig på den svenska landsbygden på 1970-talet, där Agne (Brynolfsson) sliter hårt för att få gården att gå runt.

Filmen har kritikerrosats. Bland annat av Matilda Arborelius på Skånska Dagbladet: "Det är kargt, dovt, stilla och fantastiskt vackert. Till skillnad från Hollywoods actiondussinfilmer med sina snabba klipp och panoreringar, extrema effekter och höga ljud är Korparna en oas att andas ut i - samtidigt som man stundom håller andan av ren obekvämhet över allt som sker på den dystra gården. Korparna är en väldigt mörk men lyckad långfilmsdebut".

Sök via taggar
Arkiv
RELATERADE NYHETER
bottom of page